Észak-Kalifornia

2019. május 4.

Reggel tankolás után egy isteni reggelivel kezdtünk a Subwayben. Nekem rossz emlékeim voltak vele kapcsolatban, de erre rácáfolt. Szerintem fogok én még Subwayben dollárt költeni 😊

Első utunk a Redwood parkba vezetett. Igen rossz minőségű úton mentünk fel, de a hegygerincen csodás aszfalt és meleg fogadott. A meleget itt azért hangsúlyoznám, mert ma a parton sokat fagyoskodtunk. Vastag köd fedte a parti tájat több száz kilométeren és jéghideg volt embermagasságban. Ellenben a parttól eltávolodva kellemesen meleg, napos idő volt.

Második megállónk a Humboldt Nemzeti Park volt. Itt óriási vörösfenyők között motoroztunk be a Giant Tree-hez, ami egy 120m magas óriás vörösfenyő.

Harmadik és egyben utolsó megállónk a Drive Through Tree volt, ahol egy óriás fenyő aljába vágott alagúton lehet áthaladni.

Ezután elhagytuk a Washington állam óta követett 101-es utat és rátértünk a Highway 1-re. Ez egy olyasmi tengerparti kanyargós út, mint például a horvát 8-as.

Szállást online kerestünk, de személyesen foglaltunk Fort Braggben, majd gyorsan meglátogattuk a helyi Overtime Brewing sörfőzdét és éttermet. Természetesen hamburger lett a vége. Meg sör. Overtime flight-ot rendeltünk, ami 4 szabadon választott sör a cég főzött söreinek választékából.
Kellemesen elfáradva tértünk nyugovóra 🙂

A túrán készült fotókat IDE KATTINTVA találod.


Ha nem szeretnél lemaradni a folytatásról, akkor lájkold be az oldalt a Facebookon és/vagy iratkozz fel az e-mailes bejegyzés értesítőre. Esetleg meg is oszthatod a posztot az ismerőseiddel, hátha őket is érdekelné a sztori 🙂

Érdekes volt? Megosztanád?