San Francisco

2019. május 8.

Reggel az ablakon kitekintve örültem, hogy megvan a motor. Közelebbről kicsit furcsa volt az oldalsó bőrtáskák állása. Hát nem felnyomták??? Valami fázós ember lehetett, mert az esőruhát elvitte, de a kompresszort meg a mini bikázót otthagyta. Így reggel egyből garázs kereséssel kezdtem, nem akartam még egy éjszakát kint hagyni. Nagy nehezen a negyedik parkolóban ott tudtam hagyni napi 45 dodóért. Ugyanis a többi helyen nem foglalkoztak motorokkal, mivel nem fedezi az esetleges kárt a biztosításuk.

Ezután elindultam felfedezni a cable cart, annak is a fordítós végállomását, ami a hoteltől pár tömbnyire volt. Szerencsétlenségemre május 2-től 10 napig buszok járnak a rendszer karbantartása miatt 😠
Így gyalog indultam el csavarogni.

A kínai negyedbe érve rácsodálkoztam, hogy olyan volt, mintha Hongkongban lennék, full kínai minden. Sok helyen még angol felirat sem volt. Az meg teljesen természetes, hogy egy pultról árulják a zöldségeket és a nyers halat 😲

Az utam során érintettem a Washington parkot, a Coit tornyot, ahová nem másztam fel. Elindultam, de olyan magas dombon állt, hogy megelégedtem egy távoli fotóval.

A tengerpartra érve megnéztem nappali fények között is a Fisherman’s Wharfot és a napozó oroszlán fókákat.

Ezután a csapattal elmentünk a helyi Louisba, azaz a Cycle Gear motoros boltba, ahol mindenki beszerezte a még hiányzó motoros felszereléseit, én például esőruhát. Kíváncsi vagyok milyen lesz, mert állítólag szellőző, de víztaszító anyagból van. Persze remélem, hogy nem lesz rá szükség!

Végül ismét egy kis kínai negyed látogatás a csoporttal, de sajnálatunkra szinte minden bezárt. Pedig még csak fél nyolc volt. Úgy látszik csak részben tartják a kínai szokásokat, ott ugyanis este kezdődik az élet.

A napot végül a Union square-en található Masy’s áruház tetőteraszán található Cheescake Factory nevű műintezményben zártuk, ahol a neve ellenére például isteni hamburgert is lehet enni. Persze a végén toltunk mellé sajttortát is.

Ismét fárasztó nap volt, de méltóan zártuk a San Franciscói látogatást. Holnap ismét motorozás, irány a tengerpart, irány a Highway One.

A túrán készült fotókat IDE KATTINTVA találod.


Ha nem szeretnél lemaradni a folytatásról, akkor lájkold be az oldalt a Facebookon és/vagy iratkozz fel az e-mailes bejegyzés értesítőre. Esetleg meg is oszthatod a posztot az ismerőseiddel, hátha őket is érdekelné a sztori 🙂

Érdekes volt? Megosztanád?