Los Angeles és Hollywood

2019. május 11.

Első utunk a Warner Stúdióba vezetett, ahol stúdió látogatáson vettünk részt. Az előző nap online megvásárolt jegyeket a helyszínen papír jegyre cseréltük és megreggeliztünk a várócsarnok Starbucks kávézójában.

Először egy moziterembe ültünk be, ahol bemutatták a stúdió legfontosabb filmjeit, kis történelmi áttekintést is kaptunk, majd beosztottak bennünket egy idegenvezetőhöz, Bibihez. Ő kalauzolt minket végig a stúdióban, a hatalmas épületekben. Több helyen megemlítette, hogy ott miket forgattak. Különösebben nem részletezném a látogatást, nekem nagy élmény volt, nagyon élveztem minden percét. Kis érdekesség, hogy Bibi nem ismerte Andy Vajnát és csodálkozott, hogy a Szárnyas Fejvadász második részét nálunk forgatták 😲🙂

Utána ellátogattunk a Griffith Observatory-ba, ami egy csillagvizsgáló és egyben Los Angeles egyik legmagasabb pontja. Kiváló kilátás nyílt a városra és a Hollywood feliratra. A szépséghiba annyi volt, hogy ide fel kellett gyalogolni, ami nem volt könnyű, de megérte.

Harmadik megállónk a Hollywood Boulevard volt, ahol végigsétáltunk a hírességek sétányán. Ezt én mindig valami különleges és elegáns helynek gondoltam. Hát nem az. Egy igen színes-szagos, turistáktól hemzsegő, relatíve lepukkant utca mindenféle boltokkal, éttermekkel, múzeumokkal. Érdekes hely, mindenképpen látni kell, de az egész környezet távol áll az Oscar gála során bemutatott eleganciától.
Ezen az utcán ebédeltünk egy étteremben, én valami marhás tésztát. Isteni finom volt a durva kinézete ellenére.

Innét visszamentünk a hotelbe egy picit pihenni, meg megcsináltam a nagymosást is. Sötétedésre odaértünk a Rodeo Drivera, ahol Amerika, illetve Los Angeles eddig nem ismert arcát ismerhettük meg. Leírhatatlan gazdagság árad Beverly Hills utcáiból, üzleteiből. Ámultunk és bámultunk 😲

A nap zárásaként visszamentünk a Sunset Boulevard érintésével a Hollywood Boulevardra. Egész más arcát mutatta most a város. Fényárban uszott az utca, úsztak az üzletek. Rengeteg ember, élet, illatok, szagok, színek. Nyüzsgött az egész. Érdemes volt bevállalni ezt az esti túrát, mert teljesen új impulzusok értek.

Kuplung olajat még nem sikerült venni, mert eddig minden kúton Dot3-ast árultak, nekem meg 4-es kell. Alapvetően a probléma nem kritikus, csak igen meleg környezetben jön elő. Ha reggel megúsznánk a nagy dugót a városból kifelé menet, akkor talán nem lenne gond addig, amíg nem találunk hétfőn egy alkatrész boltot, amik itt azért elő szoktak fordulni az út mentén. Olyat például, mint amilyenben a tanksapkát vettem.

A túrán készült fotókat IDE KATTINTVA találod.


Ha nem szeretnél lemaradni a folytatásról, akkor lájkold be az oldalt a Facebookon és/vagy iratkozz fel az e-mailes bejegyzés értesítőre. Esetleg meg is oszthatod a posztot az ismerőseiddel, hátha őket is érdekelné a sztori 🙂

Érdekes volt? Megosztanád?