San Diego

2019. május 22.

Reggelit a Denny’s-ben toltunk, mert megérdemeltük 😎

Első megállónk a The Queen Mary, az egykori óceánjáró hajóból kialakított hotel volt. A belsejébe nem mentünk be, de 33 dodóért és 3 órányi sétáért megtehettük volna. Ehelyett elautóztunk Long Beachre, ami hosszú, homokos tengerpartjáról ismert. Szép volt, de nem nyűgözött le.

Egy darabig a parton haladtunk, majd ráálltunk az autópályára, hogy mihamarabb leérjünk San Diegoba. Közeledve a város felé, egyre jobban gyülekeztek a sötét felhők. Valóságos felhőszakadáson áthaladva értünk el a Cabrillo Nemzeti Emlékműhöz, ami az első spanyol felfedezőnek emel emléket California felfedezésének és felvirágoztatásának tiszteletére. Innét letekintve a városra reménytelennek tűnt az időjárás. A felhőkarcolós belváros szinte nem is látszott.

Ennek ellenére elindultunk és már gyönyörű napsütésben értünk oda a USS Midway múzeumhajóhoz. Ez egy leszerelt és kiállításnak átalakított repülőgép hordozó anyahajó. Keresztül-kasul bejártuk, több, mint 3 órát gyalogoltunk rajta. Sajnos a hídra már nem jutottunk fel, mert ötkor bezárt a bazár.

Épp ideje volt egy kis ebédnek. Engedve a keretes megoldásnak a Denny’s-ben kötöttünk ki, ahol isteni fokhagymás steaket ettünk.

Innét az Old Town történelmi parkba mentünk, ahol kellemes sétát tettünk a korabeli épületek és a sok souvenir bolt között. Találtam egy kis üzletet, ahol vagy 30 felé Root Beer-t árultak, ami a neve ellenére egy alkoholmentes üdítő ital. Megkóstoltam az eladó által ajánlott üveget, furcsa, de finom volt.

Megkerestük a szállodát, hogy lepakoljunk. Akkurátusan beparkoltunk az épület alá, majd az összes csomaggal besétáltunk a recepcióra. Miközben megpróbáltunk becsekkolni ugrott be, hogy nem is ez a hotelünk neve. Sikerült egy portával arrébb megállnunk 😂

Miután megtaláltuk a jó hotelt és lepakoltuk a cuccainkat, visszaautóztunk a belvárosba, a Gaslamp Quarterbe, azaz a Gázlámpás negyedbe. Ez egy éttermekkel, bárokkal, szórakozó helyekkel rendelkező körzet, ahová lazítani járnak az emberek. Sétálgattunk egy darabig, majd elindultunk a hotelbe pihenni.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy nagyon kellemes csalódásomat fejezzem ki San Diegoval szemben. Eddig mindegyik nagyváros hemzsegett a drogosoktól, kosztól, káosztól és katyvasztól. Ezzel szemben San Diego egy gyönyörű, rendezett, tiszta, békés hely. Pont olyan, mint egy európai város. Nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek!

Holnap bepróbálkozunk Mexikóval… 😎

A túrán készült fotókat IDE KATTINTVA találod.


Ha nem szeretnél lemaradni a folytatásról, akkor lájkold be az oldalt a Facebookon és/vagy iratkozz fel az e-mailes bejegyzés értesítőre. Esetleg meg is oszthatod a posztot az ismerőseiddel, hátha őket is érdekelné a sztori 🙂

Érdekes volt? Megosztanád?